منتدى ست ستات
اهلا بيكى يا ست الستات فى بيتك نتمنى ان تنضمى الينا وتشاركينا بافكارك وارائك فى منتدى ست ستات

منتدى ست ستات

مطبخ حواء | حلويات | فطائر | كروشيه | لاسيه | خياطه | غرف نوم | انتريهات | صالونات | مطابخ | حمامات | ستائر | مفروشات | ديكور | ازياء | فساتين | قمصان نوم | عبايات | مكياج | تسريحات شعر | ميك اب | عناية بالبشرة | تخسيس | رشاقة | لانجيرى |
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 البط بالفريك والفراخ المحشية رز

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ام العيال



انثى عدد المساهمات : 318
تاريخ التسجيل : 04/09/2011

مُساهمةموضوع: البط بالفريك والفراخ المحشية رز   الثلاثاء سبتمبر 06, 2011 8:18 am

البط محشى فريك وفراخ محشية رز الوصفة دى مناسبة جدا للعزومات لما بيكون عندنا عزومة بنبقا محترين نعمل ايه علشان كده هقدملك الوصفة دى يلااااااااااااااااااااااااااااااابقا نشتغل
بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز




طريقة البط

طبعا بطه متنضفه ومغسوله كويس جدااااااااااااااا بالملح والدقيق والليمون


الحشو

فريك أنا بنقيه وأغسله وأنشفه وأشيله لوقت الحاجة

طبعا ناخد شوية فريك وننقعهم فى ميه سخنه شوية بالشكل ده

وبعد كده بجيب بصله كبيرة أو بصلتين وأقطعهم مكعبات مش بالمبشره
وأشوحهم شويه بقليل من السمن لما لونها يبقى دهبى
ثم أضيف عليهم الكبد والقوانص بعد تقطعيهم قطع
صغيرة وأضيف عليهم بهار لحمه وبهار فراخ وكارى وفلفل وملح وأسيبهم شويه على نار هاديه لغاية لما ميه

البصل تنشف شويه وأضيف عليهم الفريك بعد تصفيته من

الميه وأشوحهم مع بعض وأسيبهم على نار هايه شويه لغايه لما أحس الفريك بدأ يستوى

ودى عن قرب



وبحشى بيه البط بعد قفل الرقبه بخله أو بالخيط




وبعد كده بقفل البطه بالخيط أو بالخله


وأنا بسلقها على طول مش بشوحها علشان ماتبقاش تقيله لأن البط مليان دهون




وكل الدهون بتأثر على الشرايين المغذيه للقلب



أصل أنا عندى دكتورة فى البيت وبتخوفنى من كل حاجه (بنتى) هههههه


يعنى بسخن الميه وتكون مش كتير وأحط فيها البطه ولما يطلع الريم بشيله خالص لما الميه تبقى صافيه

iخالص

بعدين بزود البهارات (اللورى- الحبهان- المستكه-الملح)

وخدوا بالكم كميه الشوربه تبقى مغطيه البطه فقط مش كتير بكده بيبقى طعمها خطير

وبعد ما تستوى بنشلها من الشوربه على صينية وأدخلها الفرن بدون أى اضافات

علشان تتحمر من غير دهون وهتلاحظى كمان أنها بتنزل كميه دهون كبيرة وبالتالى هتبقى صحية لنا علشان

مافيش اضافه لأى دهون



ولزوم الدلع قليت لأولادى حبايبى سمبوسك وكبيبة كمان








نيجى بقى للفراخ المحشية رز


وبصراحة هى طريقة روعة عملتها كتير جدا وولادى بيحبوها جدااااااااااااااا من جمالها

ودى صورها قولت انزلها

دى الفرخة بعد ماتبلتها وحشيتها



التتبيلة بتاعتها حبة طماطم مبشورة وعليها رشة فلفل أسود وملح وتبيتيها فى التلاجة لتانى يوم
دى الحشوه بتاعتها


الحشوة عبارة عن
كباية أرز مش كبيرة مغسوله ومنقوعه من فترة
كوب كبد فراخ
بصل
الطريقة
نبشر البصله ونضع عليها ملعقة سمن + شويى زيت ونحطها على النار لغاية لما يصفر لونها
بعد
كده نضيف عليها الكبد المقطعة ونقلبها كل شوية وبعد مانحس أن مية البصل
بدأت تنشف نضيف لها كوب ماء ونتركها تغلى ثم نضيف عليها الأرز ونضيف بهارات
فلفل أسود بهار فراخ وملح بس حكى بهار كتير هى الحشوة بيقها لونها غامق
صدقينى هتبقى تحفه ونهدى النار لغاية لما الأرز يبقى نصف سوا

ونتركها تبرد ونحشى بها الفرخة


]وبعد الحشو حطيها فى كيس الفرن
وعلى الفرن على طول
بس أنا عملتها فى صينيه لأن أكياس الفرن خلصت من عندى

حطيتها فى الصينية وضيفت لها 2 كوب ماء ومستكه وحبهان ولورى وجزر وعود كرافس بكده بتبقى الشوربه
بتاعتها خطيرة وغطيتها بالفويل


ودخلتها الفرن ساعه أو ساعة ونصف على حسب حجم الفرخة

بعد ماأستوت حطيتها فى صينيه تانية وحطيتها فى الفرن علشان تتحمر



بالعافيييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييية

مواضيع ذات صلة:
المقلوبة بالصور من منتدى ست ستات

جمبري بالخلطة بالطريقة المصرية
البط بالفريك والفراخ المحشية رز
كبسة سعودية طريقتها بالفيديو
كبسة سعودية طريقتها بالفيديو
اكلات سورية رائعة بالفيديو





متنسيش تضغطى على رابط التنشيط المرسل على ايميلك


عدل سابقا من قبل ام العيال في السبت سبتمبر 24, 2011 11:54 pm عدل 2 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
هفوف



انثى عدد المساهمات : 69
تاريخ التسجيل : 08/09/2011

مُساهمةموضوع: رد: البط بالفريك والفراخ المحشية رز   الخميس سبتمبر 08, 2011 6:12 am

نذوق الفريك ؟ هدا مصرى
يعطيكى الف عافية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ام العيال



انثى عدد المساهمات : 318
تاريخ التسجيل : 04/09/2011

مُساهمةموضوع: رد: البط بالفريك والفراخ المحشية رز   الأحد سبتمبر 11, 2011 11:38 pm

اكلة مصرية ولكن كل العرب يحبوها
مشكورة على مرورك ومتابعتك





متنسيش تضغطى على رابط التنشيط المرسل على ايميلك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
هفوف



انثى عدد المساهمات : 69
تاريخ التسجيل : 08/09/2011

مُساهمةموضوع: رد: البط بالفريك والفراخ المحشية رز   الجمعة سبتمبر 16, 2011 7:08 am

انتى من تستحقين الشكر على مساعدتنا هنا
فى منتدى ست ستات




متنسيش تضغطى على رابط التنشيط المرسل على ايميلك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
البط بالفريك والفراخ المحشية رز
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى ست ستات :: منتدى مطبخ حواء :: اطباق رئيسية-
انتقل الى: